Ordföranden har ordet

Gastronomiska Måltidsvänner!

Det lackar mot jul och verksamhetsåret 2019 går mot sitt slut. Det är dags att framföra det varmaste tack till alla medlemmar som förgyllt årets evenemang med sin närvaro och sitt engagemang, och jag önskar alla en fin samvaro med familj och vänner och härliga mat- och dryckupplevelser under jul och nyår.
Kanske någon liten julklapp återstår att ordna?

Kom då ihåg Gastronomisk Kalender, som utkommit med sin 60:e årgång.

Temat är ”Alla Tiders Råvaror” och det är som alltid en mycket matnyttig och läsvärd skrift. En perfekt julklapp. Kan köpas hos Barbro på kansliet den 10 och 17 december.Och bara ett par veckor in på det nya året är det dags att ses igen.

Vårterminen rivstartar med Gastronomiska Akademiens belöningsfest på Riddarhuset söndagen den 19 januari. Det är alltid lika spännande att se vilka som belönas.
Här kommer redan nu lite förhandstips på andra evenemang som är klara inför våren.

Västerbottensbuffén på Grands Veranda firar 30 år. Ett fantastiskt rekord! 18 januari till 9 februari står buffén dukad. Ella Nilsson, Västerbottenbufféns grundare och ständiga beskyddarinna har också skrivit en ny bok om bufféns historia.
Det blir visning av nya Östermalmshallen och kulinariskt besök på Chiles ambassad.

Vännerna träffas och lagar mat tillsammans med Lena Söderström, prisbelönt författare, matstylist och kock, född i Ryssland. Det blir spännande ryskt i både mat och dryck i den kände matfotografen Wolfgang Kleinschmidts ateljé i Hammarby sjöstad.
Ostfestival och Korvfestival finns också på vårens program.Som synes är programmet redan välfyllt och det kommer mera.

Jag ser redan fram mot våren och säkert har många av er vänner och bekanta som också skulle vilja vara med. Varför inte ge bort ett medlemskap i julklapp? Priset är 400 kronor för en person, 600 för par.

Men först en riktigt God Jul och Gott Nytt År och än en gång tack för allt gott och roligt vi delat under 2019.

Christina Möller

e-postadress: moller.christina43@gmail.com