Ordföranden har ordet

Gastronomiska Måltidsvänner!

Nu skyndar vi mot jul efter ett intensivt och innehållsrikt år med Vännerna. Ta en stund och minns allt roligt vi varit med om. För knappt har vi värmt glöggen och smakat av julskinkan så ringer nyårsklockorna in ett nytt år där aktiviteter och evenemang står på rad.

Men först ett julklappstips. Glöm inte Gastronomisk Kalender, en utmärkt gåva till alla intresserade av gastronomi i alla former. Årets kalender har titeln O.S.A. och handlar om att bjuda till fest. En samling högkvalitativa texter. Vetenskapligt, humoristiskt och charmigt. Kalendern finns att köpa hos Barbro på kansliet, tisdagar 10–12. Kostar 150 kronor.

Redan i januari väntar flera intressanta program.

11-13 januari bjuder Carl Jan Granqvist in till en helg i njutningens och hälsans tecken på Saxå. Både kropp och själ får sitt. Carl Jan får sällskap i värdskapet av Alexandra Zazzi och Kalle Moraeus, en gemenskap som möjligen kan ha sitt ursprung i Biggest Loser VIP, där alla tre deltog med den äran.

I januari hålls också Gastronomiska akademiens belöningsfest, även denna gång i Riddarhusets exklusiva miljö. Kom och gratulera årets välförtjänta pristagare, varav flera nominerats av medlemmar i Vännerna.

Ella Nilsson bjuder för 29 gången in till Västerbottensbord på Grands Veranda. Pågår 18 januari till 10 februari.

Under våren finns chans att inhämta ny kunskap om ost och korv. Den 15-17 februari hålls Ostfestival på Münchenbryggeriet för sjätte året i rad.

Den 8-10 mars är det dags för den femte Korvfestivalen, som även den hålls på Münchenbryggeriet. Man får smaka och köpa hem ost och korv förstås, men också möta experter och entusiaster, se tävlingar med mera. Både Ostfestivalen och Korvfestivalen lockar allt fler besökare.

Det blir också möjlighet att besöka Nationalmuseum, där Fredrik Eriksson berättar om arbetet med den nya restaurangen. Vi äter en middag med svenska och närodlade råvaror. Ett annat spännande restaurangbesök planeras också.

Det blir som synes en vår full med roligheter. Men först ska vi njuta av jul, nyår och trettonhelg med god mat och dryck och där juleljusen får ge värme och glädje som räcker fram till det riktiga ljuset kommer tillbaka.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
Christina Möller
Ordförande
e-postadress: moller.christina43@gmail.com