Aktiviteter 2019

Anmälan görs under respektive aktivitet på nätet.  Anmälan är giltig först när avgiften har betalats. Varje aktivitet har begränsat antal deltagare och därför gäller turordning efter inkommen betalning.

Anmälan sker senast en vecka innan aktuell aktivitet.

En nyhet som vi måste ta hänsyn till när det gäller personuppgifter är Dataskyddsreformen
Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen kommer att innebära en hel del förändringar för de som behandlar personuppgifter och stärkta rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet.

För oss i Vännerna innebär det att bokning av aktiviteter blir något förändrade.

 Så här gör du: Gå in på www.akademierna.se  och klicka på Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner. Klicka på aktiviteter, scrolla ner till önskad aktivitet, klicka för anmälan,
då kommer du in som medlem och gör din bokning under Min Sida

Länk till Min sida är: https://forening.foreningshuset.se/vannerna/loggain,
Logga in med den registrerade epostadressen samt ett lösenord, för att få ett lösenord trycker man på knappen Inget lösenord, då skickas inloggningsuppgifterna till epostadressen.

På Min Sida finns olika flikar, Uppgifter – medlemmens uppgifter, Evenemang – här kan medlemmen boka in sig på evenemang, Inloggningsuppgifter – här kan medlemmen byta sitt lösenord samt Ekonomi – här kan medlemmen se aktuell skuld och betala avin om de vill via kort.

Välj betalningssätt, betala och få direkt betalningsbekräftelse.

För icke medlem är det viktigt, att på samma sida, ne­dre delen fylla i namn och adressuppgifter.

Om du inte kan boka/betala via hemsidan kan du betala till Vännernas bankgiro 5727-8335 efter kontakt med kansliet vannerna@telia.com eller 070- 283 33 77 under kansliets telefontid


 

AMBASSADBESÖK

Flyttas till i höst!
Vi planerar att vännerna skall få följa med på en gastronomisk resa till något land i världen i höst. Vi hoppas då att få uppleva allt från landets  traditionella kök och dess viner. Samtal förs med ambassader och vi kan för tillfället inte kan presentera exakt tidpunkt. Våra ambassadbesök är populära men är inte lätta att få tillstånd.

Håll utkik på det nya året så kommer mer info om aktiviteten.


MOUSSERANDE VINER – FRÅN CHAMPAGNE TILL PROSECCO

En bubblande afton,

Visst har du också någon gång funderat över hur man skiljer ett bra mousserande vin från en äkta champagne, utan att titta på etiketten? Då kan vi rekommendera vår vinprovning på Vinkällaren Grappe, där Carl Jan Granqvist och Niklas Bergqvist är våra inspirerande ciceroner!

Hur får man egentligen till bubblorna i en flaska vin? Varför är champagne så mycket dyrare än prosecco? I den här provningen reder vi ut de grundläggande skillnaderna mellan de mest kända mousserande vinerna. Provningen avslutas med en välsorterad ostbuffé med bröd och fikonmarmelad.

DATUM & TID: 15 maj 2019 kl 18–20

PLATS: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5 i Stockholm

PRIS: 995 kr per person

OBS! Bokning och betalning görs till Vinsällskapet Druvan: Mejla ditt namn och din adress till info@vinsallskapetdruvan.se senast den 3 maj. Skriv Mousserande i mejlet samt i ämnesraden.


ÅRSMÖTE

ONSDAG DEN 22 maj kl. 18.00 på Stora Skuggans Värdshus, Norra Kungliga Djurgården.

Förutom årsmötesförhandlingar och information av Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell bjuds Vännerna till en vårlig måltid skapad av den dynamiska krögaren Carola Magnusson.
Carola har länge varit en innovativ person i Stockholms restaurangvärld. Hon har en tydlig matfilosofi där profilen hela tiden varit hållbarhetsarbete. Idag äger hon ett antal restauranger i stockholmsområdet. Stora Skuggan, som vi besöker, köpte hon på Blocket. Mer om detta förvärv och om hennes matfilosofi får vännerna höra vid årsmötet.

Carl Jan och Kasten kommer att tala om Världsutställningen i Dubai 2020 och om den bok som är under produktion med titeln ”Swedish Gastronomy a Global Success”. Den ska ges ut på arabiska, kinesiska, engelska och svenska. Carl Jan hoppas att den ska bli Sveriges officiella bok och sälja Sverigebilden, speciallt gastronomin, på en global marknad.

Vi serveras en alltigenom hållbar måltid.
Fördrink
Rökt rödbeta med bränd grädde och picklade blåbär med Carolas berömda potatisbröd.
Färgsprakande grönsaksbuffé och sharing plate med Kungens Lamm.
Pris : 580 kr ( exkl. drycker) gäst 700 kr

Anmälan  krävs för deltagande till middagen. Anmälan senast den 15 maj.

Klicka här för din anmälan!

Varmt välkomna alla Vänner!

 


LÖRDAGSPROVNINGAR På VINKÄLLAREN GRAPPE

Vinkällaren Grappe tillsammans med Vinsällskapet Druvan erbjuder vinprovningar som under höst och vinter arrangeras varje lördag på Grevgatan 5. Bjud gärna med vinintresserade vänner! Priset är 395 kronor om inget annat anges, faktureras vid anmälan.

Anmälan är bindande och sker via e-post info@vinsallskapetdruvan.se eller telefon: 08-663 35 54 (tisdagar 10–12) senast onsdag samma vecka. Uppge att du är medlem i Vännerna.

För ytterligare information www.vinsallskapetdruvan.se

OBS! Anmälan skall inte göras till Vännernas kansli