Aktiviteter

Anmälan görs under respektive aktivitet på nätet, e-post eller telefon till kansliet. Anmälan är giltig först när avgiften har betalats. Varje aktivitet har begränsat antal deltagare och därför gäller turordning efter inkommen betalning.

Anmälan sker senast en vecka innan aktuell aktivitet. Anmälan görs under respektive aktivitet på nätet, e-post eller telefon till kansliet.

En nyhet som vi måste ta hänsyn till när det gäller personuppgifter är Dataskyddsreformen
Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen kommer att innebära en hel del förändringar för de som behandlar personuppgifter och stärkta rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet.

För oss i Vännerna innebär det att bokning av aktiviteter blir något förändrade.

 Så här gör du: Gå in på www.akademierna.se  och klicka på Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner. Klicka på aktiviteter, scrolla ner till önskad aktivitet, klicka för anmälan,
då kommer du in som medlem och gör din bokning under Min Sida

Länk till Min sida är: https://forening.foreningshuset.se/vannerna/loggain,
Logga in med den registrerade epostadressen samt ett lösenord, för att få ett lösenord trycker man på knappen Inget lösenord, då skickas inloggningsuppgifterna till epostadressen.

På Min Sida finns olika flikar, Uppgifter – medlemmens uppgifter, Evenemang – här kan medlemmen boka in sig på evenemang, Inloggningsuppgifter – här kan medlemmen byta sitt lösenord samt Ekonomi – här kan medlemmen se aktuell skuld och betala avin om de vill via kort.

Välj betalningssätt, betala och få direkt betalningsbekräftelse.

För icke medlem är det viktigt, att på samma sida, ne­dre delen fylla i namn och adressuppgifter.

Om du inte kan boka/betala via hemsidan kan du betala till Vännernas bankgiro 5727-8335 efter kontakt med kansliet vannerna@telia.com eller 070- 283 33 77 under kansliets telefontid


VÄSTERBOTTENSVECKOR PÅ GRAND HOTEL

FREDAG DEN 18 januari – SÖNDAG DEN 10 februari

Buffén står uppdukad med exklusiva rätter tillagade av råvaror från Västerbotten.

Vardagar 18.00-22.00, lördagar och söndagar 13.00-16.00 och 18.00-22.00

Västerbottensveckorna på Grand Hotels Veranda genomförs för 29:e året.

Ella Nilsson, matambassadör för sitt län, är värdinna och lotsar er igenom de 43 rätterna.

När Du bokar bord och säjer att Du är medlem i Vännerna bjuds Du på en fördrink vid beställning av buffén.

Pris: 625 kr/person

Bordsbeställning på Grands Veranda tel. 08 679 35 86


GASTRONOMISKA AKADEMIENS BELÖNINGSFEST

LÖRDAG DEN 19 januari 2019 KL 12.00. Riddarhuset, Stockholm

Gastronomiska Akademiens eftertraktade belöningar – guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och diplom – delas ut i närvaro av Akademiens ledamöter i den vackra Riddarhussalen.
Adress Riddarhustorget.

Dagen inleds med att Oscar Langenskiöld berättar om Riddarhussalen.

Att beskåda ceremonin är gratis men anmälan är nödvändig. Efter ceremonin följer en lunch för dem som vill, i Lantmarskalkssalen:

– Färserad rödtunga med gräslöksbeurre blanc, juliennegrönt och blåmussla

– Kalvdans, körsbär, stekt vit choklad och filmjölkssnö

– Kaffe och chokladpralin serveras i Sällskapsvåningen.

Pris: 850 kr medlemmar som gäster.

Anmälan görs på hemsidan senast den 10 januari 2019.

Max antal deltagare: 80

Anmälan endast till prisceremonin görs till kansliet.

Klicka här för din anmälan!


OSTFESTIVALEN

FREDAG DEN 15 – 17 februari kl.12.00 – 14.00 på Münchenbryggeriet.

Lördag den 16 februari kl. 12.00 inbjuds Vännerna till en provning av ostar med lämpliga viner. En välkänd vinprovare leder ost- och vinprovningen. Därefter kan Vännerna besöka Ostfestivalen.

Pris för medlemmar 350 kr, 450 kr för gäst. I priset ingår även inträde till på Münchenbryggeriet och Ostfestivalen.

Max antal deltagare 35.

Anmälan görs på hemsidan senast den 9 februari 2019

Klicka här för din anmälan!


NATIONALMUSEUM 

TISDAG DEN 19 februari kl. 18.00 på Nationalmuseum på Blasieholmen.

Fredrik Eriksson, krögare, bjuder in till en god, okomplicerad måltid med ursprung i svenska råvaror och traditioner.
Med råvaror från den 55:e till 69:e breddgraden, oväntade smaker från det moderna Sverige och ett gastronomiskt hantverk i ryggraden, är vi stolta över att nu öppna dörrarna till Restaurang Nationalmuseum säger Fredrik Eriksson.
Liksom på övriga platser i museet tar restaurangen konsthantverk och design på allvar. Här har några av landets främsta formgivare inrett och designat allt som rör det dukade bordet, möbler och inredning.

I priset ingår fördrink och en trerätters måltid signerad Fredrik Eriksson. Även viner och alkoholfri dryck ingår.

Pris: 650 kr per medlem, gäst 750 kr.
Max antalet deltagare: 40
Anmälan görs på hemsidan senast den 5 februari 2019

Klicka här för din anmälan!


Vänföreningarna i Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademien och Västsvenska Gastronomiska Akademien inbjuder till

 Pepparrotsafton på Storgatan 1 i Kungsbacka
Vi träffas torsdagen den 7 mars 2019 kl 18.30.

 Välkomna till en Pepparrotsafton i Pepparrotslandet. Det är här i vår kommun som Fjärås ligger och där bor Pepparrotskungen. Vi kommer att starta kvällen med information om vad pepparrot är och hur man odlar den.

Under presentationen smakar vi på vår Kejsargrogg, som vi alltid serverar

Därefter kommer vi att serveras en buffé med pepparrot i olika former, såsom såser, smaktillsats i olika soppor, till olika fiskar och till olika kött. Mellan rätterna kommer att serveras en aptitretare. Efter maten är det tänkt att vi skall bli serverade ett pepparrotste och kaka, om vi lyckas med att framställa detta.

Vin till maten ingår inte, utan det får var och en beställa efter egen smak.

Till Storgatan 1 i Kungsbacka kommer ni antingen med bil och kan då parkera på Hamntorget alldeles bredvid, eller så åker ni pendeln från GBG. Sedan är det bara att gå från Stationen ca 5 min, Storgatan rakt fram tills ni kommer till nr 1.

Anmälan är bindande och sker genom att ni betalar in 400Kr/pers, (450Kr/pers för gäst) till bankgiro 5070-6936 senast den 14 feb 2019.

Vänligen skriv på talongen, vilket arrangemang ni betalar in till (t.ex.Pepparrot).

Ev. frågor besvaras av Lars Thelén 0705-837370 mail: wpart@hotmail.com och

Tomas Hagelberg 0704-712707 mail: tomas_hagelberg@hotmail.com

VÄLKOMNA

 


KORVFESTIVALEN

FREDAG DEN 8 TILL SÖNDAG DEN 10 mars blir det en högtidshelg för alla korvälskare.

Då hålls en ny Korvfestival. Varmt välkomna till den femte upplagan av Korvfestivalen på anrika Münchenbryggeriet mitt i centrala Stockholm.

Smaka, Lär, Prata Korv!
Ett 40-tal utställare, svenska Korvtillverkare från Jokkmokk i norr till Blekinge i söder och internationella producenter från bl.a. Finland, Frankrike, Italien och Spanien, visar upp både nya och gamla Korvklassiker.
Utöver Korv ges självklart möjligheten att smaka på spännande och innovativa Korvtillbehör, dessutom ett stort utbud av passande dryck så som öl, vin och champagne.

På Korvfestivalen finns det många intressanta och spännande föreläsningar och Korvkurser att del av.

På Korvfestivalens stora scen presenteras ett mycket omfattande scenprogram där besökarna bl.a. får lyssna till debatter och intressanta seminarier om de senaste Korvtrenderna och titta på när Sveriges bästa kockar tävlar om att göra de godaste Korvrätterna.

Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner erbjuds att köpa entrébiljett tillsöndag 10 mars för 80 kr (ordinarie pris 160 kr). Erbjudande erhålls enbart genom följande länk: Boka här.och gäller ett begränsat antal platser. Först till kvarn!
För fullständigt program, öppettider m.m. besök vår hemsida www.korvfestivalen.se

Varmt välkomna!


FUN DINING PÅ ETT RIKTIGT KUL STÄLLE!

I SLUTET AV mars.

En av Vännernas mest populära aktiviteter är förstås säsongens besök på en utvald restaurang i den högre divisionen. I regel ett ställe som alla inte redan hittat till och med en krögare som har intressanta berättelser att delge oss. Därtill förstås gärna en trivsam miljö där vi själva kan njuta, alltså inte bara smaklökarna.

Arbetet med vårens restaurangbesök pågår för närvarande. Vår noggrannhet kräver att det får ta sin tid.

Håll utkik på det nya året så kommer mer info om nästa gastronomiska höjdpunkt, som vi brukar kalla Fun Dining. Vi siktar på ett härligt restaurangbesök


AMBASSADBESÖK

I SLUTET AV april
Vi planerar att vännerna skall få följa med på en gastronomisk resa till något land i världen i slutet av april. Vi hoppas då att få uppleva allt från landets  traditionella kök och dess viner. Samtal förs med ambassader och vi kan för tillfället inte kan presentera exakt tidpunkt. Våra ambassadbesök är populära men är inte lätta att få tillstånd.

Håll utkik på det nya året så kommer mer info om aktiviteten.


ÅRSMÖTE

ONSDAG DEN 22 majpå Stora Skuggans Värdshus, Norra Kungliga Djurgården.

Ekokocken Carola Magnusson hälsar oss välkommen.

I kommande medlemsbrev informerar vi mer om mötet.


LÖRDAGSPROVNINGAR På VINKÄLLAREN GRAPPE

Vinkällaren Grappe tillsammans med Vinsällskapet Druvan erbjuder vinprovningar som under höst och vinter arrangeras varje lördag på Grevgatan 5. Bjud gärna med vinintresserade vänner! Priset är 395 kronor om inget annat anges, faktureras vid anmälan.

Anmälan är bindande och sker via e-post info@vinsallskapetdruvan.se eller telefon: 08-663 35 54 (tisdagar 10–12) senast onsdag samma vecka. Uppge att du är medlem i Vännerna.

För ytterligare information www.vinsallskapetdruvan.se

OBS! Anmälan skall inte göras till Vännernas kansli