Aktiviteter

Anmälan görs under respektive aktivitet på nätet, e-post eller telefon till kansliet. Anmälan är giltig först när avgiften har betalats. Varje aktivitet har begränsat antal deltagare och därför gäller turordning efter inkommen betalning.

Anmälan sker senast en vecka innan aktuell aktivitet. Anmälan görs under respektive aktivitet på nätet, e-post eller telefon till kansliet.

En nyhet som vi måste ta hänsyn till när det gäller personuppgifter är Dataskyddsreformen
Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen kommer att innebära en hel del förändringar för de som behandlar personuppgifter och stärkta rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet.

För oss i Vännerna innebär det att bokning av aktiviteter blir något förändrade.

 Så här gör du: Gå in på www.akademierna.se  och klicka på Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner. Klicka på aktiviteter, scrolla ner till önskad aktivitet, klicka för anmälan,
då kommer du in som medlem och gör din bokning under Min Sida

Länk till Min sida är: https://forening.foreningshuset.se/vannerna/loggain,
Man loggar in med den registrerade epostadressen samt ett lösenord, för att få ett lösenord trycker man på knappen Inget lösenord, då skickas inloggningsuppgifterna till epostadressen.

På Min Sida finns olika flikar, Uppgifter – medlemmens uppgifter, Evenemang – här kan medlemmen boka in sig på evenemang, Inloggningsuppgifter – här kan medlemmen byta sitt lösenord samt Ekonomi – här kan medlemmen se aktuell skuld och betala avin om de vill via kort.

Välj betalningssätt, betala och få direkt betalningsbekräftelse.

För icke medlem, är det viktigt, att på samma sida, nedre delen fylla i namn och adressuppgifter.

Du kan också betala till Vännernas bankgiro 5727–8335 efter kontakt med kansliet vannerna@telia.com eller 070-283 33 77 under kansliets telefontid.  Ange avsändare/deltagare samt den aktivitet som betalningen avser.


STHLM FOOD & WINE

STOCKHOLM DEN 9-11NOVEMBER, STOCKHOLMSMÄSSAN

Nordens största konsumentmässa för mat, dryck och köksutrustning.
Mässan för alla som gillar att laga och äta mat, botanisera bland köksredskap, läsa de senaste kokböckerna och få inspiration av kända scenkockar.
Årets upplaga av Kockarnas Krog görs i samarbete med Sveriges bästa museirestauranger.

Stockholmsmässan erbjuder Vännerna 20 st. fribiljetter.

Anmälan till:moller.christina43@gmail.com. Först till kvarn!!!


GÅSAMIDDAG

TISDAG DEN 13 NOVEMBER kl.18.00 – 22.00 på Vinkällaren Grappe.

Stefan Holmström är en av Sveriges mest välrenommerade och kända kockar. Han har arbetat bland annat hos Restaurant Michel Rostang i Frankrike, med två stjärnor i Guide Michelin.Stefan Holmström har dessutom lagat mat till bland annat USA:s president, Sveriges kungapar och Frank Zappa.

Som 23-åring blev Stefan Sveriges yngste kökschef på Hotel Eggers i Göteborg. Dock blev det en kort sejour då han rekryterades som kökschef till Restaurang Johanna, där han arbetade tillsammans med Leif Mannerström.
1999 flyttade Stefan verksamheten till Mahults Herrgård i Simlångsdalen. Sedan 2013 driver han l’Ecurie på Lynga gård i Falkenberg.

Stefan Holmström bjuder på en uppdaterad variant av en klassisk gåsamiddag.
Följande rätter kommer att serveras:

Till fördrinken serveras en gåsrilette på smörstekt brioche, som dryck föreslås en utvecklad eller mogen champagne.

Till förrätt serveras svartsoppa med kråspastej och hemlagad “gåskorv i nackaskinnet”. Till denna håller man sig med fördel till de traditionella dryckeskombinationerna, antingen en torr Sherry (förslagsvis en vällagrad Palo Cortado) eller en Sercial Madeira.

Varmrätten är traditionell gås med rödkål, brysselkål och smörstekt potatis. Här brukar alternativen vara en elegantare Châteauneuf-du-Pape (gärna med mycket grenache) eller en fylligare och mognadsavrundad röd bourgogne.

Mindre traditionellt men mycket gott är fylliga och kraftfulla vita viner med mognad och möjligen ett visst inslag av ek. Exempelvis grüner veltliner, Jurançon Sec eller vit Hermitage.

Avslutningsvis serveras skånsk äppelkaka på kavring med vaniljsås. Traditionellt serverar många portvin till. Förslagsvis 10- till 20-årig Tawny eller Colheita Port. Andra goda alternativ är en utvecklad Sauternes, Tokaj eller en sötsyrlig Malvazia/Malmsey Madeira.

Vänner och gäster tar med sig egen dryck eventuellt enligt de ovan beskrivna förslagen.

För att kunna hjälpa till med förberedelser av kvällens drycker ber vi Dig lämna in flaskorna senast lördag den 10 november till Vinkällaren Grappe. (alla dricker självklart sin egen dryck)

Pris för medlem: 995 kr, gäst 1 250 kr
Anmälan senast den 6 november
Max antal personer 30

Klicka här för anmälan!


SPÄNNANDE RESTAURANGBESÖK

TISDAG DEN 20 NOVEMBER KL. 19.00 på Bar Étable, Kammakargatan 9

Gå in i ditt alldeles eget smak- och doftbibliotek. Plocka fram arkivplatsen Södra Frankrike och Provence. Vilka njutbara minnen! Vännerna gör livet nu mycket enklare för dig. Vi låter dig ta steget rakt ut i verkligheten. I Stockholm. Med samma smak och doftupplevelser.

Stjärnkocken Danyel Couet välkomnar Vännerna till sin nya restaurang Allegrine, för övrigt namnet på hans farmor och inspirationskälla. Det var i hennes kök i Paris, som Danyels livslånga och stormande kärlek till rak, enkel mat grundades. Jag minns dofterna av timjan, vitlök och aromatiska kryddor än idag, som han själv uttrycker det. Självklart är Danyel på plats och berättar om sitt senaste skötebarn och andra glada minnen från stjärnkockarnas underbara värld.
Vännerna disponerar denna kväll hela baren Bar Étable mitt emot restaurangen för en specialkomponerad 3-rätters meny. Ett par olika dryckespaket finns även att välja på.

Pris för medlem: 595 kr, gäst 675 kr.
Anmälan senast: 13 november
Antal personer: 30

Välkommen!

Klicka här för anmälan

 


MARSIPAN, MANDELMASSA OCH PINCHOS

ONSDAG DEN 12 DECEMBER, KL.18.00 Magnus Johansson Bageri & Konditori, Lugnets Allé 7, Hammarby Sjöstad.

Kom och besök ”Dessertmästarnas” jurymedlem mästerkonditorn Magnus Johansson. Vi kommer att tillverka roliga och inspirerande marsipanfigurer till julen som vi får ta med oss hem.

Under kvällen äter vi fem goda pinchos varav en är söt, glögg och kaffe dricker vi till. Vin finns till försäljning.

 Pris för medlem: 545 kr, gäst 645 kr
Anmälan senast den 5 december
Max antal personer 30

Klicka här för anmälan!


GASTRONOMISKA AKADEMIENS BELÖNINGSFEST

LÖRDAG DEN 19 JANUARI 2019.

Mer information kommer senare!


LÖRDAGSPROVNINGAR På VINKÄLLAREN GRAPPE

Vinkällaren Grappe tillsammans med Vinsällskapet Druvan erbjuder vinprovningar som under höst och vinter arrangeras varje lördag på Grevgatan 5. Bjud gärna med vinintresserade vänner! Priset är 395 kronor om inget annat anges, faktureras vid anmälan.

Anmälan är bindande och sker via e-post info@vinsallskapetdruvan.se eller telefon: 08-663 35 54 (tisdagar 10–12) senast onsdag samma vecka. Uppge att du är medlem i Vännerna.

För ytterligare information www.vinsallskapetdruvan.se

OBS! Anmälan skall inte göras till Vännernas kansli