Aktiviteter 2019

Anmälan görs under respektive aktivitet på nätet.  Anmälan är giltig först när avgiften har betalats. Varje aktivitet har begränsat antal deltagare och därför gäller turordning efter inkommen betalning.

Anmälan sker senast en vecka innan aktuell aktivitet.

En nyhet som vi måste ta hänsyn till när det gäller personuppgifter är Dataskyddsreformen
Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen kommer att innebära en hel del förändringar för de som behandlar personuppgifter och stärkta rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet.

För oss i Vännerna innebär det att bokning av aktiviteter blir något förändrade.

 Så här gör du: Gå in på www.akademierna.se  och klicka på Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner. Klicka på aktiviteter, scrolla ner till önskad aktivitet, klicka för anmälan,
då kommer du in som medlem och gör din bokning under Min Sida

Länk till Min sida är: https://forening.foreningshuset.se/vannerna/loggain,
Logga in med den registrerade epostadressen samt ett lösenord, för att få ett lösenord trycker man på knappen Inget lösenord, då skickas inloggningsuppgifterna till epostadressen.

På Min Sida finns olika flikar, Uppgifter – medlemmens uppgifter, Evenemang – här kan medlemmen boka in sig på evenemang, Inloggningsuppgifter – här kan medlemmen byta sitt lösenord samt Ekonomi – här kan medlemmen se aktuell skuld och betala avin om de vill via kort.

Välj betalningssätt, betala och få direkt betalningsbekräftelse.

För icke medlem är det viktigt, att på samma sida, ne­dre delen fylla i namn och adressuppgifter.

Om du inte kan boka/betala via hemsidan kan du betala till Vännernas bankgiro 5727-8335 efter kontakt med kansliet vannerna@telia.com eller 070- 283 33 77 under kansliets telefontid

 

 


HÖSTENS ROLIGA MIDDAG – EN VILD FEST

ONSDAG DEN 20 NOVEMBER kl. 18.30. Lux Dag för Dag, Primusgatan 116, Lilla Essingen.
Höstens Fine dining, numera omvandlat till Fun dining, blir en fullständigt vild fest.

Lär dig stycka vilt och njut av godbitarna tillsammans med jägaren och mästerkocken Henrik Norström och hans brigad.
Det innebär en fördjupning i det vilda köket. Vi återvänder till en av Vännernas favoritkockar Henrik Norström på restaurang Lux Dag för dag på Essingen. Han framträder denna gång en helt ny roll. Som hängiven jägare och mästerkock i det vilda köket.

Vi får njuta ett antal varsamt tillagade vilträtter med tillbehör. Men inte nog med det. Ambitionen är att på plats genomföra en styckning av helt djur tillsammans med Vännerna. Det ger dig ovärderliga kunskaper att ta med till hemmaköket.

Pris medlem: 750 kr, gäst 850 kr exkl. dryck

Max antal deltagare. 60

Klicka här för anmälan  senast: 13 november


GASTRONOMISK KALENDER 2020

MÅNDAG DEN 11  NOVEMBER kl. 16.00-18.00 på LRF Franzéngatan 6, Stockholm OBS! Ny dag och ny tid.
Nu är det 60 år sedan den första Gastronomiska Kalendern utgavs av Gastronomiska Akademien.
Den började skrivas i november 1960 och 1961 är den första utgåvan daterad. Genom åren har olika bokförlag varit utgivare.

Årets tema är ALLA TIDERS RÅVARA-FRÅN SKÄMT KÖTT TILL GOTLÄNDSK TRYFFEL”.Du kommer under eftermiddagen att få lyssna på några av de intressanta författarna i årets Kalender. Martin Ragnar, Hans Naess, Johanna Widenberg och Stephan Rössner. Karsten Thurfjell för samtal med författarna.

Detta är en bok att njuta av och att ge bort! Och samla på förstås!

Förtäring med dryck kostar för medlem: 250 kr.  Gäst 350 kr

Max antal deltagare 80

Klicka här för anmälan  senast: 6 november


TORE WRETMADAGEN I UPPSALA

Anmälan till Christina Möller senast den 10 november
moller.christina43@gmail.com

 


PRISUTDELNING AV ÅRETS MÅLTIDSLITTERATUR

TORSDAG DEN 28 NOVEMBER KL. 16.00 på Sveriges Radio, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm
I år välkomnas Vännerna till Sveriges Radio för att övervara prisutdelningen i tävlingen ”Årets Måltidslitteratur”. Juryn har haft ett gediget arbete att välja vinnare i ett 30-talet kategorier och juryn har naturligtvis också korad Sveriges allra bästa bok i Årets Måltidslitteratur.

Vi har bjudit författare, förlag och Vännerna. Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell modererar eftermiddagen. Vännerna får en bra inblick i den svenska utgivningen av måltidslitteratur.

Klicka här för anmälan senast: 21 november

Max antal deltagare 40


AMBASSADBESÖK

Vi planerar att vännerna skall få följa med på en gastronomisk resa till Chile. Vi hoppas då att få uppleva allt från landets  traditionella kök och dess viner. Samtal förs med ambassader och vi kan för tillfället inte kan presentera exakt tidpunkt. Våra ambassadbesök är populära men är inte lätta att få tillstånd.

Håll utkik på det nya året så kommer mer info om aktiviteten.


 

LÖRDAGSPROVNINGAR På VINKÄLLAREN GRAPPE

Vinkällaren Grappe tillsammans med Vinsällskapet Druvan erbjuder vinprovningar som under vintern och våren arrangeras lördagar på Grevgatan 5
Provningarna startar oftast klockan 14.00 men vid två tillfällen redan kl. 12.00 och pågår cirka 1-1,5 timme. Bjud gärna med vinintresserade vänner!
Vännerna har 50 kr rabatt, faktureras vid anmälan. Anmälan är bindande och sker via e-post info@vinsallskapetdruvan.se senast onsdag samma vecka.
Uppge att du är medlem i Vännerna.
För ytterligare information www.vinsallskapetdruvan.se

OBS! Anmälan skall inte göras till Vännernas kansli