Ordföranden har ordet

Gastronomiska Måltidsvänner!

Nu är den underbara hösten på intåg med alla sina färger, smaker och kulinariska rikedom! Vännerna har mycket gott att se fram mot. Först: ta chansen att lämna förslag till Kansliet till Gastronomiska Akademiens belöningsmottagare – Vännernas idéer har de senaste åren fallit i mycket god jord, det är fullt möjligt att nya förslag resulterar i belöningar på Riddarhuset söndag den 21 januari 2018. Vi har nämligen fått möjlighet att ha Akademiens belöningslunch i detta fantastiska palats ännu en gång! Notera datum.

Hösten inleds med en klassisk potatiskväll på vinkällaren Grappe, den 26 september. Bitte Larsson från Larsvikens berömda rotfrukts- och potatisodlingar förser oss med kunskap om alla sorter av den läckra potatisen, och Carl Jan Granqvist komponerar vinlistan till de härliga rätterna. Ännu klokare blir vi av Akademiens forskarstipendiater som redogör för sin forskning; nötkött, bär och barndom får vi höra om innan middagen vidtar. Notera 17 oktober – dessa möten är alltid lika givande och roliga!

Gastronomisk kalender för 2018 utkommer i november och firas med sedvanlig trevnad. Temat är mat som mode, dvs mat som har haft sin storhetstid och antingen glömts i skafferiet eller har fått behålla sin plats. Jätteroliga texter, bland dem en intervju med prins Carl Philip.

Torsdagen den 30 november guidas vi på nya museet Vikingaliv på Djurgården och intar vikingamiddag på restaurang Glöd.

Julmarknad med bok-drop-in på Vinkällaren Grappe inträffar tisdagen den 12 december – fina böcker med gastronomisk anknytning till underbart låga priser! Tänk julklappar! Än mer än detta bjuds både i Göteborg och Stockholm med omnejd – håll utkik på hemsidan!

Glöm inte att lämna förslag till belöningsmottagare för Gastronomiska Akademins belöningsfest, förslag bör vi ha oss tillhanda senast den 24 september.

Väl mötta, bästa goda Vänner!

Christina Möller

ordförande

e-postadress: moller.christina43@gmail.com