Ordföranden har ordet

Goda Gastronomiska Vänner!

Gastronomisk kalender blir alltmer uppmärksammad! Man pratar om den, och välkända skribenter medverkar flitigt och gärna.  När kansliet öppnar igen den tionde januari kan alla passa på att köpa fler ex för 150 kr, ett jättebra pris för en härlig bok, perfekt att ge istället för en blomma vid säsongens kalas.

År 2017 börjar som traditionen bjuder med Gastronomiska Akademiens belöningsfest, även i år en lördagslunch på Läkarsällskapet den 21 januari kl 12. Belöningsmottagarna är hemliga men jag lovar att de flesta är spännande och oväntade denna gång!

Vi välkomnas till Vinkällaren Grappe där ”Det svenska måltidsundret” presenteras av Carl Jan Granqvist, Karsten Thurfjell och Hans Wallensten som berättar om den svenska måltidens enastående resa från mitten av förra seklet till nutid. Mat och dryck som passar ämnet ingår i priset.

Våren är helt enkelt synnerligen rik på kunskap för Vännerna – en ostfestival med lunchvinprovning, fine dining på det relativt oupptäckta hotellet i Saltsjöbaden och en underbar vårresa till Hälsingland.

christina-1Och innan allt detta har vi julen, den ljuva, glada hoppas jag, nyåret, det hoppfullt goda och trettonhelgen som sätter igång färsk glädje i väntan på ljuset!

Christina Möller
Ordförande

e-postadress:moller.christina43@gmail.com