Ordföranden har ordet

Gastronomiska Måltidsvänner!

Gastronomisk kalender blir alltmer uppmärksammad! Välkända skribenter medverkar gärna.

Både genom sin aktningsvärda ålder, årets Kalender är den 58:e, och redaktörernas berömvärda förmåga att varje år sätta samman en rolig, intressant och kunskapsspäckad utgåva, är Kalendern varje år efterlängtad av trogna läsare och samlare med intresse för gastronomi, kultur och historia.

Köp gärna kalendern som julklapp!

Som läsaren kommer att märka har Magdalena Ribbing skrivit och redigerat en mycket stor del av innehållet i denna Kalender med temat ”Mat som Mode”. Bara några dagar efter att Kalendern färdigställts avled hon efter en tragisk olycka. En stor förlust inte minst för hennes stora gastronomiska vänkrets. Magdalena har haft mycket stor betydelse för det gastronomiska livet i Sverige, hon var bland annat ordförande i Vännerna. Saknaden är stor när vi nu planerar ett nytt verksamhetsår utan Magdalena.

Året 2018 börjar som traditionen bjuder med Pepparrotsfestivalen i Kungsbacka följd av Gastronomiska Akademiens belöningsfest, i år en söndagslunch på Riddarhuset. Belöningsmottagarna är hemliga men jag lovar att de är spännande och oväntade även denna gång.

Våren är fylld med rik kunskap för Vännerna. Vi besöker bland annat Äkta Rök och en Fun Dining restaurang.
Vi fortsätter ambassadbesöken, denna gång på den Georgiska ambassaden. Georgien, vinets vagga.
Korvfestivalen och Västerbottensbordet på Grand Hotell finns på programmet i vår.

En resa till Halland är också inplanerad vilket ger mig anledning att tipsa om ytterligare en trevlig julklapp som varar hela året, att ge bort ett medlemskap i Vännerna.

Innan allt detta har vi julen, den ljuva och glada hoppas jag, nyåret, det hoppfullt goda och trettonhelgen som bringar glädje i väntan på ljuset.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Christina Möller
Ordförande
e-postadress: moller.christina43@gmail.com