Ordföranden har ordet

Vårsolen värmer och det blir vår i år igen!!!!!

God mat – nässlor, rabarber, ramslök och sparris. Nyupptagen färskpotatis längtar vi till lite längre fram i vår. Vi söker oss ut i skog och mark och det kan inte hjälpas att vi hemfaller åt den urgamla driften att samla i ladorna. I naturen hittar man många goda ”ogräs” som snabbt kan omvandlas till de härligaste rätter; de första nässlorna, maskrosblad, löktrav, gråbo och ängssyra.

Mera inspiration finns att hämta på Gastro Nord. Vi har fått möjlighet att få inträdet gratis genom att använda en länk från Stockholmsmässan.

Årsmötet äger rum den 15 maj på den trevliga restaurangen Asplund. Fredrik Eriksson, restaurang Asplunds ägare, är vår värd. Årsmötet är viktigt och vi ska genomföra det på ett bra sätt. Sissela Kyle, Gastronomiska Akademiens medlem på tallrik nummer 6, gästar oss hela kvällen och kommer att tala om Akademien, Stellagalan och Parkteaterns sommarprogram.

Den 1,2,3 juni reser vi till Halland på en härligt lärorik och sinnlig resa. Vi besöker många företag, stora, mellanstora och små. De bjuder på överraskningar och inspiration och vi får smaka massor av god och spännande mat. En innehållsrik och fantastisk resa till en intressant kulinarisk region med både hav och land.

Därefter är grönbetet fritt innan hösten möter oss med nya roliga arrangemang.

God sommar med mycket grönsaker att krydda med kött, fisk och fågel.

Christina Möller

Ordförande
e-postadress: moller.christina43@gmail.com