Aktiviteter

Anmälan görs under respektive aktivitet på nätet, e-post eller telefon till kansliet. Anmälan är giltig först när avgiften har betalats. Varje aktivitet har begränsat antal deltagare och därför gäller turordning efter inkommen betalning.

Anmälan sker senast en vecka innan aktuell aktivitet.

Så här gör du: Klicka på Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner. Klicka på aktiviteter, scrolla ner till önskad aktivitet, klicka för anmälan genom att fylla i ditt medlemsnummer och postnummer, samt eventuella uppgifter om matallergier eller annat i meddelanderutan. Välj betalningssätt, betala och få direkt betalningsbekräftelse.
För icke medlem är det viktigt att på samma sida, nedre delen fylla i namn och adressuppgifter.

Du kan också betala till Vännernas bankgiro 5727-8335 efter kontakt med kansliet vannerna@telia.com eller 070-283 33 77 under kansliets telefontid.


 ÅRSMÖTE

ONSDAG DEN 26 APRIL KL. 18.00. Restaurang Ulriksdals Wärdshus, Solna.
Viktigaste mötet för alla medlemmar – här kan alla lägga sin röst och göra den hörd! Ulriksdals Wärdshus är känt för sin skönhet i vårens tid.
Ett underbart tillfälle att avnjuta slottsparkens rogivande natur mitt i storstaden.

Källarmästare Rolf Nilsson tar emot och hans bror P G Nilsson som är ny ägare av det anrika Wärdshuset berättar om huset och dess historia.

Årsmötesförhandlingarna startar klockan 18.00 och därefter får vi en drink, går ut på balkongen om vädret tillåter och bekantar oss med Årets Kock 2017 Johan Backéus.

Mästerkocken på Ulriksdals Wärdshus Tommy Myllymäki kreerar en måltid till Vännerna med säsongens råvaror sparris, vårkyckling, rabarber.
Med kaffe eller te kostar detta 575 kr/medlem.  Gäst 700 kr/person . Dryckespaket erbjudes till måltiden.

Anmälan krävs för deltagande vid middagen.

Anmälan senast den 18 april

Max antal 70

Varmt välkomna alla Vänner

 


VÅRENS DROTTNINGPRIMÖR, DEN VITA SPARRISEN

Välkommen på Sparrisfestival hos familjen Franzén på Storgatan 1 i Kungsbacka
Torsdagen den 11 Maj 2017, Kl. 18:30

Vi välkomnar vårens sanna smak primör med ett glas bubbel på ute på altanen som seden bjuder, beroende på väder och vind.
Vi minglar en stund och inväntar med glädje att få gå in i den vackert uppdukade matsalen och hälsas välkomna till bords av familjen Franzén.
Där står den inbjudande smakrika plockbuffén med alla passande tillbehör till kvällen, den nykokta VITA SPARRISEN, som fyller hela salen med förväntansfulla dofter.
Till detta goda serveras ett glas Riesling, alternativt alkoholfritt, måltiden avrundas denna vårafton med kaffe och något sött

Priset för denna upplevelse, är 450 SEK för medlem och 550 SEK för gäster
Anmälan krävs! Max antal deltagare 60

 Sista dag för anmälan är torsdagen den 5 Maj, 2017
Anmälan görs via hemsidan, klicka på Gastronomiska akademien och måltidsakademiens vänner, sedan aktiviteter, scrolla ner till önskad aktivitet, klicka för anmälan genom att fylla i ditt medlemsnummer och postnummer, samt så viktigt eventuella matavvikelser eller allergier. För icke medlem, är det viktigt att på samma sida, nedre delen fylla i namn och adressuppgifter
Du kan också betala till VÄNNERNAS bankgiro, 5727-8335,
Intresseanmälan till Sven Forssell, forssell.sven6@gmail.com, alt. tel. 0730-580415

Vi gläds åt våren och skrider in i sommaren, varmt välkomna alla vänner!
Er vän Sven Forssell

Klicka här för anmälan 


SMAKA PÅ HÄLSINGLAND
Upptäck Hälsinglands smaker av hav, gård och skog

FREDAG DEN 12 MAJ – SÖNDAG DEN 14 MAJ
Matresa i Hälsingland med syfte att upptäcka landskapet Hälsinglands smaker.

Resan arrangeras av föreningen MatVärden i samarbete med matkreatören och sommelieren HélèneR Westelius

Avresa från Stockholm med tåg på morgonen den 12 maj kl. 08.00 till Järvsö station, ankommer Järvsö kl. 11.22. Där sker samling av alla deltagare även de som eventuellt kör egen bil.

Fredag i Järvsö
11.30 – 13.00 Lunch ”Kolbulle vid tjärn i skogen med berättelser från förr och nu”
13.15 – 14.30 Besök på Stenegård och Hälsingestintan, Britt-Marie Stegs.
14.45 – 15.45 Guidning på Världsarvsgården Kristofers. Kaffe med Hälsingeostkaka.
16.00 – 17.30 Besök på mejeriet Jarseost samt hällbrödbakning i bakstuga.
17.45 Incheckning på Hotell Järvsöbaden
19.30 Buss mot Tevsjö Destilleri
19.45 Guidning, snapsprovning och middag hos Jonas och Anna på Tevsjö Destilleri Provning av 2 destillat med 2 lokala smaker och 2-rätters Middag på trä
22.00 Bussen går tillbaka till hotellet

Lördag i Bollnäs
09.30 Avgång med bussen från hotellet med all packning
10.00–11.00 Besök på Organic Smash, bryggeri. Lokalt ekologisk microbryggeri i Orbaden.
11.45–12.45 Besök på Växbo Lin. Linväveri med fabriksbutik.
13.00–14.30 Lunch på levande fäbodvall hos Göran och Eva Bernstål. Fäbodmeny: Getsoppa med klimp, getost på glöhoppa. Kärnmjölkskaka med vattlingon och kokkaffe över öppen eld.
15.15–16.00 Guidning hos Borns Bryggeri (svagdricka)
16.45 Incheckning Orbaden Spa & Konferans, tid för besök på spa.
19.00 Samling i hotellfoajén
19.30 Middag på Orbaden,  3:rätters middag med hälsingska inslag

Söndag i Söderhamn
09.00 Avresa mot Söderhamn
11.00 – 11.30 Besök i Skärså fiskeläge hos fiskare Dennis Westerlund på Skärså röker
11.30 – 13.30 Fisklunch hos kocken Malin Söderström
13.30 Buss mot Söderhamns tågstation

Tåg från Söderhamn mot Stockholm går kl. 14.14, och framåt. (egen bokning av tåg)

Priset för Hälsingeresan är 5 000 kr/person. I priset ingår 2 övernattningar, 2 middagar, 3 luncher, guidning och resor med minibuss i Hälsingland.
Tågresan Stockholm – Järvsö, Söderhamn – Stockholm ingår ej i priset.

Max antal deltagare 18.
Anmälan senast den 28 april

Vi hoppas och tror att resan blir fantastisk!

Klicka här för din anmälan


LÖRDAGSPROVNINGAR På VINKÄLLAREN GRAPPE

Vinkällaren Grappe tillsammans med Vinsällskapet Druvan erbjuder vinprovningar som under höst och vinter arrangeras varje lördag på Grevgatan 5. Provningarna startar klockan 14.00 och pågår cirka 1-1,5 timme. Bjud gärna med vinintresserade vänner! Priset är 350 kronor om inget annat anges och för Vännerna rabatt på 50 kr, faktureras vid anmälan. Anmälan är bindande och sker via e-post info@grappe.se eller telefon: 08-661 25 16 senast onsdag samma vecka. Uppge att du är medlem i Vännerna.
För ytterligare information www.vinsallskapetdruvan.se

OBS! Anmälan skall inte göras till Vännernas kansli